Waarom de iPad voor senioren?

De reden waarom de iPad echt iets is voor senioren is de toegankelijkheid. Al sinds de oprichting van Apple probeert Apple uit te blinken in gebruikerservaring. Het zo gemakkelijk mogelijk maken voor de gebruiker.

De iPad was de eerste tablet op de markt en heeft de revolutie op de tablet markt ontketend. De iPad was dus de eerste, en is ontworpen voor de gebruiker. Alles wat er zich op de iPad bevindt, is eerst over nagedacht of het in de ogen van de gebruikers prettig werkt.

Senioren willen graag duidelijkheid, weinig stappen en geen omwegen. De iPad biedt deze functies.

De mogelijkheden zijn echter eindeloos, met zoveel verschillende applicaties in de app store is er voor ieder wat wils wat te doen op de iPad.

Welke functies maken de iPad de ideale senioren computer?

Tv kijken op de iPad TV kijken op de iPad 

De meeste Tv-zender aanbieders geven de mogelijkheid om op de iPad tv te kijken. Daarnaast zijn er een aantal applicaties waar u tv kunt terug kijken zoals:

RTLXL Gemist en NPO Gemist

Koken en lifestyle op de iPad

Koken en lifestyle zijn populaire onderwerpen voor applicaties. In de app store zijn wel honderden recepten applicaties te vinden. Voor senioren zijn dit ideale mogelijkheden om inspiratie op te doen voor weekendjes weg, of een lekkere maaltijd.

Telegraaf op de iPad Nieuws lezen op de iPad

Zeg de krant maar vast op, met de iPad heeft u meerdere kranten gratis in handen. Online applicaties van de Telegraaf.nl en Nu.nl en nog veel meer. Voor veel senioren is het lezen en volgen van nieuws een groot gedeelde van de dagelijkse besteding. Het is leuk om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen in binnen en buitenland. Op de iPad wordt de krant nu dag en nacht toegankelijk en is het nieuws sneller op uw iPad dan in uw brievenbus.

Spelletjes voor senioren op de iPad

Geef een groep kinderen een iPad, wat gaan ze doen? Juist spelletjes. Geef een groep senioren een iPad, wat gaan ze doen? Juist spelletjes. Spelletjes op de iPad zijn rasent populair. Van simpele kaartspelletjes tot ingewikkelde strategie spellen. Voor ieder wat wils zijn er leuke spelletjes te vinden in de app store. Zie hier een overzicht van 5 denkspelletjes op de iPad. 

Communicatie op de iPadCommunicatie via de iPad

Veel senioren eindigen hoe vervelend het ook is alleen. Via de iPad is het een stuk gemakkelijk contact te houden met verschillende mensen! Doormiddel van berichten, facetime, internet en email is het gemakkelijk communiceren met andere mensen. Samen video bellen en foto’s verzenden, alles kan via de iPad. Voor mensen die wat minder mobiel zijn biedt de iPad uitstekend de mogelijkheid om actief te blijven met naasten en de omgeving via de iPad.

Contact met huisarts/ziekenhuis

Senioren komen over het algemeen vaker bij de huisarts of ziekenhuis dan jongeren. De iPad is ook in de medische wereld in trek, steeds meer artsen en instellingen gebruiken de iPad als communicatie middel.  Denk aan applicaties die uw een waarschuwing geven wanneer u uw medicijnen in moet nemen.

Bankieren op de iPad ingOnline betalen en inzicht in financiën

Veel senioren doen nog op de traditionele manier bank activiteiten. Het probleem is dat ouderen niet weten hoe internet bankieren in zijn werk gaat en of het wel te vertrouwen is. Internet bankieren is op de iPad erg toegankelijk, gemakkelijk inzicht in rekeningen en snel betalingen doen via de iPad. Bankieren zonder uw huis te hoeven verlaten en snel en gemakkelijk inzicht in uw financiën, dat zijn de voordelen van online bankieren.

Ik ben Lars, oprichter van iPad video lessen! Ik heb een passie voor Apple en dus ook voor de iPad. Ik heb gezien wat de iPad in positieve zin kan betekenen voor ouderen en ik wil dit graag stimuleren door middel van mijn cursus! Wanneer u vragen heeft hoor ik het graag! Mail dan naar Vragen@ipadvideolessen.nl!