Het nieuwste besturingssysteem voor uw iPad, iOS 8!

iOS 8 is uit, opnieuw een verandering in het gebruik van de iPad. Met nieuwe handige functies en trucjes.

iOS 8 is te gebruiken op de volgende iPads:

iOS 8 handleiding

iOS 8 is het beste te installeren door het te koppelen aan uw computer.

Met iOS 7 was het erg gemakkelijk om gewoon thuis via wifi uw iPad te updaten. Voor iOS 8 zijn daar een aantal klachten over binnen gekomen. Het installeren van iOS 8 heeft namelijk een hoop ruimte nodig op uw iPad. Waardoor u waarschijnlijk niet in staat bent uw iPad te updaten via de gemakkelijke weg.

Het beste wat u nu kunt doen is uw iPad te koppelen aan uw computer. Als het goed is opent dan automatisch iTunes en krijgt u het volgende beeld:

iOS 8 downloaden

Kies voor download en update, vervolg de stappen die worden gegeven om de download en installatie te starten.

Heb even geduld en laat uw iPad aangesloten op uw computer.

Wacht tot de iPad zich weer opstart en vervolg de stappen die op uw iPad verschijnen.

 

Wat is er anders aan iOS 8?

Op het eerste gezicht lijkt er niet heel veel veranderd met iOS 8 ten opzichte van iOS 7.

Het is nu mogelijk om in de foto applicatie gebruik te maken van een timer. Handig om een zogenoemde selfie te maken. Een zelfportret.

Wanneer u 2 keer op de home knop tikt ziet u bovenaan uw favoriete contacten staan. Deze lijst contacten kunt u zelf samen stellen of kunt u zo laten. Dan verschijnen de meest recente contacten in de lijst.

Daarnaast is iOS 8 met name een grote update voor applicatie maker, bouwers van applicaties kunnen met iOS 8 beter de samenwerking aangaan met het systeem. Zo gaan er komende maanden dus een hoop nieuwe applicaties ontstaan. Zodra ik een aantal leuke applicaties heb gevonden zal ik het uiteraard delen.

Over meer interessante functies hoort u binnenkort meer!

 

Moet u nou wel of niet iOS 8 gaan installeren?

Het is altijd goed om uw iPad te gebruiken in de laatst verschenen versie van het iOS systeem. Het antwoord op de vraag is dus JA. Let wel op, mogelijke foutjes in het systeem zullen snel worden aangepast en worden vervolgd met een kleinere update. Deze kunt u gewoon vanaf uw iPad installeren. Door naar instellingen > algemeen > software update te gaan en te kijken of uw de laatste versie van iOS 8 gebruikt.

 

Veel plezier met iOS 8!