Waarom maak ik een Handleiding Facebook voor Senioren?

Facebook LogoIn mijn iPad cursus voor senioren leer ik mensen gebruik te maken van de iPad. De reden waarom mensen een iPad hebben is vaak om makkelijker contact te maken met mensen via het internet of mail. De jongere generatie is deze fase al voorbij en legt met name contact via Facebook. Facebook is een sociaal platform waar mensen een persoonlijke pagina beheren en in contact kunnen komen met wie zij maar willen.

Facebook voor ouderen steeds populairder

Steeds meer senioren ontdekken Facebook en vinden het hartstikke leuk! Inmiddels is 23% van alle Nederlandse Facebook gebruikers 55+! De kans dat u op Facebook kennissen, familie en vrienden gaat vinden is enorm groot! Het delen van informatie, vinden van leuke uitjes, of  bijvoorbeeld gemakkelijk chatten met vrienden en familie maakt Facebook erg aantrekkelijk om gemakkelijk contact te leggen met mensen. Eenzaamheid is voor veel ouderen een probleem, dankzij het sociale aspect kan Facebook hier wellicht verlichting in brengen en ik help u graag op weg!

 

Hoe werkt Facebook dan eigenlijk?

Uw profiel pagina is uw eigendom:

Handleiding facebookIedere gebruiker van Facebook heeft zijn eigenlijk profiel pagina. Op deze pagina kunt bijvoorbeeld een foto van u zelf plaatsen zodat mensen weten dat u het bent. Naast een foto kunt u wat achtergrond informatie prijs geven zoals uw woonplaats of u een relatie heeft, wat voor werk u heeft gedaan of nog steeds doet. U kunt uiteraard zelf bepalen wat u wel en niet wilt prijsgeven.

Via uw eigen profiel kunt u een bericht plaatsen op uw pagina, bijvoorbeeld als u vragen heeft of iets leuks te vertellen heeft. U bepaald zelf welke mensen uw berichten kunnen lezen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat alleen vrienden van u, uw bericht kunnen lezen of het bericht openbaar maken zodat het zichtbaar is voor iedereen. Meer over het maken van een profiel leer ik u in mijn iPad cursus!

Vrienden maken op Facebook:

Het mooie van Facebook is dat u zelf kunt bepalen met wie u wel en niet vrienden wilt worden. Het klinkt een beetje apart (vrienden worden) maar zo noemt Facebook het gewoon. Wat er eigenlijk gebeurd is dat u op bijvoorbeeld het profiel van uw zoon of dochter zit en tikt op de knop “toevoegen als vriend”. Wanneer diegene die u een verzoek heeft verstuurd om vriend te worden uw aanvraag accepteert bent u vrienden op Facebook. Nu kunt gemakkelijk berichten naar elkaar sturen, foto’s delen en elkaars profiel bekijken! Echter is er nog veel meer mogelijk en zijn er handige manieren om snel mensen te vinden die u kent. Dit laat ik allemaal zin in de Facebook handleiding die ik heb ontwikkeld in mijn online iPad cursus.

Nieuwsberichten volgen:

Handleiding vind ik leukNieuwsberichten is vaak de meest bezochte pagina van mensen die Facebook gebruiken. Hier vindt u berichten die geplaatst zijn door uw vrienden. Door u te bewegen door de nieuwsberichten pagina blijft u op de hoogte van alles wat er binnen uw vrienden netwerk wordt verteld of gedeeld. Binnen nieuwsberichten bent u ook in staat om snel te reageren op een bericht. Dit maakt Facebook zo leuk, u kunt snel zien of mensen uw bericht leuk vinden door de “vind ik leuk” knop, ook wel bekend als de duim. U kunt gemakkelijk reageren of een bericht leuk vinden in de nieuwsberichten overzicht en vrienden van zien uw berichten in hun eigen overzicht.

Binnen Facebook zijn er meer soorten pagina’s dan alleen profielen van mensen. Bedrijven, organisaties, instellingen, initiatieven etc kunnen allemaal een Facebook pagina opstarten. Met deze pagina’s kunt u niet bevriend raken. Deze pagina’s kunt u alleen leuk vinden. Zodra u een pagina leuk vindt, door op de “vind ik leuk” knop te hebben gedrukt, ontvangt u berichten van deze pagina in uw nieuwsberichten overzicht. U kunt dit allemaal zelf aanpassen naar uw eigen wens!

Wilt u meer leren over Facebook?

Een onderdeel van mijn iPad video cursus is Facebook, in deze serie laat ik zien hoe u de Facebook applicatie download, hoe u een profiel kunt aanmaken en hoe u gemakkelijk vrienden, kennissen en familie op Facebook kunt vinden.

Deelnemen aan deze handleiding Facebook voor Senioren is gemakkelijk u hoeft enkel lid te worden van iPad video lessen! 

Succes!

Ik ben Lars, oprichter van iPad video lessen! Ik heb een passie voor Apple en dus ook voor de iPad. Ik heb gezien wat de iPad in positieve zin kan betekenen voor ouderen en ik wil dit graag stimuleren door middel van iPad mijn cursus! Wanneer u vragen heeft hoor ik het graag! Mail dan naar Vragen@ipadvideolessen.nl!