Tekst corrigeren

In deze video leg ik uit hoe je suggesties kan bevestigen en woorden gemakkelijk kan aanpassen.

 

In deze video leg ik een paar dingen uit over hoe je tekst kan corrigeren of laten verbeteren.

Als eerste adviseer ik de autocorrectie uit te zetten, dit werkt voor mij eerder irritatie op dan dat het wat toevoegt. Om dit uit te schakelen ga je naar instellingen – algemeen, vervolgens scroll je naar beneden en klik je op toetsenbord. Dit zijn de instellingen die ik hanteer, de autocorrectie heb ik uit staan. Om deze uit of aan te zetten klik je op de knop rechts naast autocorrectie. Wanneer het vakje blauw is staat de functie aan.

Okee, nu gaan we tekst corrigeren. Wanneer je bijvoorbeeld typt; appels met 3 P’s komt er een rood lijntje onder het woord te staan, dit geeft aan dat ik het niet correct nederlands heb gespeld. Wanneer ik hier 1 keer op tik geeft hij een suggestie aan. Klik op de juiste suggestie en het woord word nu goed gespeld.

Wanneer er geen suggestie is kan je ook midden in het woord een letter toevoegen of weghalen. Dit doe je door met je vinger op het woord te blijven staan tot er een vergrootglas verschijnt. Sleep de cursor naar de plek in het woord waar je een aanpassing wilt toepassen en pas het vervolgens aan. In dit voorbeeld zet ik me cursor achter een P en druk vervolgens op het kruisje rechts boven op het toetsenbord om de letter te verwijderen.