Installatie van de iPad

Stap 1: Maak voordat je begint een apple ID aan!

Wanneer je de iPad voor het eerst opent en gaat gebruiken geeft de iPad in het installatie scherm aan of je wilt inloggen met een apple id of een apple Id wilt aanmaken.

Apple id is eigenlijk gewoon een account bij apple. Met een Apple ID-account kun je sommige internetactiviteiten met Apple personaliseren. Zodra je een Apple ID hebt aangemaakt kun je dit gebruiken om toegang te krijgen tot de online Apple toepassingen waarvoor een identificatie vereist is.
Met je Apple ID heb je toegang tot je bestelgeschiedenis in de Apple Store en de selfservicesite van Apple. Uw Apple ID-account wordt ook gebruikt voor iPhoto of iTunes.

Het lekkerste is om al een Apple Id te hebben voordat je de iPad installeert.
Wanneer je naar https://appleid.apple.com/nl gaat kun je gemakkelijk achter je computer een account aanmaken. Klik op maak een Apple id aan en vul je gegevens in. Wanneer alles is ingevuld en je akkoord gaat met de voorwaarden, klik je op Maak Apple ID aan en je account is aangemaakt.

 

Stap 2: Volg de stappen op de iPad!

installatie iPad

Houd de iPad in de lengte vast en druk op de knop rechts boven op de iPad. De iPad gaat nu voor het eerst aan. Onderaan de ipad zie je een pijltje. Veeg met je vinger van links naar rechts over het pijltje om de installatie te starten.

 

Kies de gewenste taal op de iPad:

Door 1 keer op de gewenste taal te klikken word hij geselecteerd. Wanneer er een klein vinkje achter de taal staat is deze geselecteerd. Wanneer je de taal Nederlands wilt zou het er dus zo uit moeten zien:

Taal keuze

 

 

 

 

 

 

Vervolgens tik je op het kleine blauwe knopje rechts bovenin het scherm.

volgende

 

 

Dan kies je een land. Deze is vooraf ingesteld op Nederland wanneer je aangegeven hebt dat je de Nederlandse taal gebruikt. Je kan dus simpel op volgende drukken, rechts boven op de blauwe knop.

 

Nu komt de vraag over locatie voorzieningen. Deze locatie voorzieningen kun je instellen wanneer de iPad in gebruik is. Ik adviseer dus om te klikken op : Zet ‘Locatievoorzieningen’ uit en klik vervolgens rechtsboven op volgende.

 

In het volgende scherm wilt de iPad verbinding maken met het internet. Wanneer je thuis een draadloos netwerk hebt kun je deze in de lijst selecteren door er een keer op te tikken. Waarschijnlijk is er een wachtwoord vereist. Typ je wachtwoord in door een keer op de letters of cijfers te tikken. Wanneer er verbinding is met het internet druk je op volgende. Deze stap kun je ook overslaan, later in de iPad video lessen leg ik uit hoe je verbinding met het internet kan maken.

 

Vervolgens kom je op het configuratie scherm. Hier kan je kiezen om de iPad als nieuw te installeren of een oude backup terug te zetten. Waarschijnlijk is dit jullie eerste iPad dus kies je voor de keuze: Configureer als nieuwe iPad.

 

Wanneer je op volgende hebt gedrukt kom je nu bij de Apple ID stap. Wanneer je mijn advies hebt opgevolgd kun je nu tikken op: Log in met een Apple ID. Dan accepteer je de Apple voorwaarden en druk je op volgende.

 

Dan verschijnt de functie iCloud, iCloud kan je later instellen en leg ik uit in een andere video. Tik in deze installatie de functie aan: Gebruik iCloud niet en klik op volgende.

 

Bij diagnose en gebruik tik je op de functie: Stuur niet en klik je weer op volgende.

 

Registreer je bij Apple door het vinkje blauw te laten en druk op volgende.

 

Ga nu aan de slag met je iPad! En leer van alle iPad video lessen!