Basis scherm (homescreen)

In deze video leg ik uit wat het homescreen is en hoe je hiermee gemakkelijk kunt werken.

 

 

in deze video leg ik uit wat het home screen is, hoe je applicaties verplaatst, hoe je applicaties verwijderd, hoe je moet zoeken op je ipad, en hoe je meerdere home screens kunt hebben.

De home screen is de basis van je Ipad, hier worden alle applicaties weergeven. Klik op de home knop van je ipad om naar home screen te gaan. Apple heeft automatisch een aantal applicaties geïnstalleerd, hier gaan we later verder op in. De meest gebruikte applicaties kun je plaatsen in je Dock, deze applicaties zijn altijd zichtbaar op je homescreen, ongeacht als je tussen home screens wisselt. Je Dock is de plank waar applicaties worden weergegeven onderaan je ipad.

We gaan nu Applicaties verplaatsen

Tik en houd vast op een applicatie en wacht tot de applicaties gaan dansen, laat los wanneer ze dansen, nu kun je de applicaties verplaatsen door ze te slepen. Je nu ook je meest gebruikte applicaties in je dock plaatsen zoals ik nu laat zien in de video. {pauze} Je kunt applicaties ook naar je 2e homescreen verplaatsen door de applicaties naar rechts of links te slepen. {pauze} Druk op de home knop om het verplaatsen te stoppen.

We gaan nu Applicaties verwijderen

Als er een applicatie is die je wilt verwijderen, tik en houd vast op een applicatie, wacht weer tot de applicaties dansen, druk nu op het kruisje bij de applicatie die je wilt verwijderen. Bevestig je keuze en de applicatie is verwijderd. Apple voorkomt dat je een van hun basis applicaties kunt deleten door daar geen kruisje te plaatsen.

We gaan nu Zoeken op de ipad

Op je homescreen zit een een klein vergrootglas onderaan in het midden van de ipad, tik erop en er verschijnt een zoek veld, hier kun je op alles zoeken wat zich in je Ipad bevindt. Zo kun je snel dingen vinden. Je kunt ook naar de zoek balk door op de home knop te druken wanneer je al op je home screen bent. Of door simpel weg naar rechts te vegen wanneer je op je homescreen bent.

Meerdere home screens

Even goed om te benoemen zijn de verschillende home screens die je kunt hebben. Naast het zojuist genoemde vergrootglas onderaan in het midden zie je in mijn geval 2 kleine bolletjes, het bolletje dat wit is geeft aan in welk homescreen ik ben. Dit wordt handig wanneer je je ipad hebt gevuld met verschillende applicaties en homescreens. Zo weet je precies of je nog naar links of rechts kan naar een andere homescreen.