Facebook profiel aanmaken

 

 

In deze video leg ik uit hoe u een profiel kunt aanmaken op Facebook. Als het goed is heeft u al de applicatie van Facebook gedownload. Zo niet moet u dat eerst even doen, dat laat ik zien in een andere video. Als u de applicatie heeft geinstalleert ziet u in eerste instantie een blauw scherm. In het klein staat onderaan Registreren bij Facebook. Tik hierop en u word verwezen naar een pagina in safari.

Tik op de balk om de gevraagde informatie in te voeren. Als eerst uw voornaam, tik op de balk en uw toetsenbord verschijnt automatisch. Typ uw naam en tik vervolgens op de volgende Balk achternaam. Voeg dat uw emailadres toe en selecteer uw geslacht. Tik op het balkje selecteren en er verschijnt een vakje waar u uw keuze kunt maken in mijn geval kies ik voor man, doe nu hetzelfde voor uw geboorte datum, bijvoorbeeld 5… maart … 1991… Nu geeft u een wachtwoord op voor Facebook. Zorg dat het een wachtwoord is wat u niet vergeet. Als laatste tikt u op registreren.

U heeft nu een Facebook account!

Nu gaan we u profiel opbouwen. Dit begint met een aantal profiel gegevens. U kunt hier bijvoorbeeld uw middelbare school invullen en de instelling van het hoger onderwijs, uw werkgever woonplaats en geboorteplaats. U bent niet verplicht deze informatie toe te voegen. Echter is het wellicht wel leuk om dit te doen, u kunt namelijk zien welke mensen bijvoorbeeld naar dezelfde middelbare school zijn geweest en mogelijk bekenden tegenkomen.

Wanneer u deze gegevens heeft ingevuld tikt u rechts boven op VOLGENDE. Nu kunt u uw eerste vrienden toevoegen, zoek naar een voor u bekende naam die ook facebook heeft. Wanneer u de juiste persoon heeft gevonden tikt u rechts van die persoon op toevoegen. De uitnodiging om vrienden te worden is nu verstuurd. Direct laat facebook mensen zien die u ook misschien kent. Zo kunt u gemakkelijk mensen vinden die u een uitnodiging kunt sturen. U hoeft hier niet alle vrienden toe te voegen, dit kan later in facebook ook nog. Wanneer u klaar bent tikt u weer rechts boven op volgende!

Nu kunt u een profiel foto toevoegen. Bij een profiel foto is het handig als meteen duidelijk is dat u dat bent. U kunt op uw iPad direct een foto uit uw filmrol selecteren. Tik op een foto toevoegen midden in het scherm, nu krijgt u de keuze om een foto te maken of een bestaande foto te selecteren. In dit voorbeeld kies ik voor een bestaande foto uit mijn filmrol. En selecteer een leuke profiel foto. De foto word direct zichtbaar. Bevestig uw keuze door op Instellen als profielfoto te tikken.

Nu bent u in uw eigen nieuwsoverzicht. Hier ziet u berichten en foto’s van uw vrienden. Aan de linkerkant ziet u een menu, dit is de navigatie balk naar verschillende onderdelen van facebook. Wanneer u bijvoorbeeld uw account wilt bekijken tikt u op u naam die nu linksboven staat. U kunt ook nog een zogenaamde omslag foto toevoegen aan de bovenkant van uw profiel. Dit is leuk om uw profiel mooi op te maken. Hier voor moet u eerst weer een foto op facebook zetten.